Home

Wie zijn wij?

Foto galerij

Gastenboek

Links

Tools

Restricted Area

Archief

    - 2013

    - 2012

    - 2011

    - 2010

    - 2009

 

 

Contact

  

Archief; Verslagen van 2009; Eerste jaar Knutselracing.

Hieronder staan de ervaringen van 2009 beschreven.

 

 

6 november 2009, Westland

 Omdat Knutselracing eind september 1 jaar bestaat, hebben we besloten dit te gaan vieren. Er was als verassing voor een taart gezorgd. De vrouwen hadden een zelfde idee waardoor we twee taarten hadden! Gelukkig was er voldoende bier om het weg te spoelen. De volgende dag hadden we nog wat oude taarten over...

 

11 oktober 2009, Assen

 Omdat deze dag op een zondag werd gereden, begon de eerste sessie pas om 11 uur waardoor we (Rene en Eric), 's-morgens op 'normale' tijd konden vertrekken. Nog even bij (coach) Jos langs om wat banden te halen, gaat de auto automatisch op alarm en slot met de sleutels er nog in! Hierdoor een half uur vertraging opgelopen.

De eerste sessie was erg nat, zo nat dat Eric deze vanuit de pitbox heeft gevolgd (moest ook een achterband vervangen). Rene en Jos kwamen halverwege deze sessie weer naar binnen om dat het te nat was. (Jos nog bedankt voor het uitlenen van je voorwiel).

Tijdens de tweede sessie bleef het droog, alleen de baan nog niet. Het was nog steeds glibberen en glijden. Gelukkig verscheen er in de derde sessie al een droog spoor waardoor er al aardig gas gegeven kon worden. Echter, de Ruskenhoek bleef wel tricky.

De vierde sessie was goed. Zo goed dat er - onverwacht - toch nog records zijn gebroken.  Helaas begon het aan het eind van deze sessie weer te regenen. Hier een stukje van de laatste ronde waar Rene achter een oranje Suzuki aan rijdt. De sessie niet afgemaakt door regen en hebben de vijfde en laatste sessie voorbij laten gaan.

 

Hiermee hebben we het seizoen 2009 afgesloten. Het is een mooi jaar geweest met veel plezier, geen incidenten (alleen hier een daar een gridbakje meegepakt), waarin we veel hebben geleerd.

Ik wil iedereen van het Knutselracing team, mede circuit rijders en organisaties en partners die ons dit jaar gesteunt hebben hiervoor bedanken.

Tot volgend jaar!

 

21 september 2009, Zandvoort

 Deze keer hebben we met vijf man een pitbox gehuurd. Heel relaxed in de luie stoel en dan vanuit de pitbox direct de pitlane in, waardoor de bandenwarmers zo lang mogelijk konden blijven zitten. Deze keer hebben we (net als op 29 april) weer dankbaar gebruik kunnen maken van JLBFotografie als knutselfotograaf ; Een selectie van deze foto's vind je in de foto galerij van deze site.

Weer veel bekende gezien en gesproken. Ondanks de heftige bandenslijtage (twee achterbanden pppd) toch weer een betere rondetijd gereden. Wellicht mede door de lekkere dag met weinig wind.

Met een aantal bekende hebben we de dag gezellig afgesloten bij de Chinees in Zandvoort.

 

28 augustus 2009, Zandvoort

 's-Morgens vroeg vertrokken met wat regen. Op Zandvoort maakte de bewolking al snel plaats voor een blauwe hemel en de temperatuur bleef rond de 20 graden. In de loop van de dag kwam er wel steeds wind.

Hebben met z'n 3en de dag lekker kunnen rijden. Ondanks de harde wind hebben we allemaal onze PR kunnen aanscherpen met zo'n 5 seconde. Met dit tempo blijkt dat de banden steeds sneller aan vervanging toe zijn.

We hadden nooit verwacht weer zo'n stap te kunnen maken, zeker niet in deze omstandigheden! 

Dat we met het weer geluk hebben gehad, bleek onderweg: naar huis reden in een wolkbreuk. 

Hopelijk de volgende en laatste dag van het seizoen weer zo'n goede dag.

 

15 t/m 17 juli 2009, Ales (Frankrijk)

 We vertrokken op zondag 12 juli richting Ales. Op de heen reis hebben we halverwege overnacht in Savigny (bij Langres). Woorden als "He? Wat? Koffie?" en " Lekker rustig hier" geven een goede samnvatting van die avond. Maandag op het circuit de pitbox ingericht.

 Dinsdag ("quatorze juilliet") twee sessie's met een franse organisatie meegereden om het circuit te verkennen. De gaten in het asfalt op de bekende plaatsen waren dicht gesmeerd. Tijdens de 2e sessie die dag, werden we al gespot door instructeurs van de Race-Academy.

Woensdag t/m vrijdag met de Race Academy weer een gezellig en leerzame periode gehad.  Vrijdag was gelukkig een iets koelere dag waarin 's avonds alle knutsels hun C-licentie hebben gehaald!

Een uitgebreid verslag volgt nog (toch, Fer?).

Er zijn wel vast een aantal foto's beschikbaar.

 

17 juni 2009, Assen

 Bij de Race-Academy is alles zoals we gewend zijn weer goed geregeld. Zelfs het weer was perfect.
Door hun formule kun je gericht wat leren (rijden in groepen van maximaal drie). Dit worden ook wel intelligente kilometers genoemd.  Iedereen reed in z'n eigen groepje. We hebben weer wat geleerd....  (foto's)
Medio juli gaan het knutselteam weer naar Zuid-Frankrijk (Ales) voor de drie daagse training van The Race Academy.

 

16 juni 2009, Assen

 Voorafgaand aan de dag dat we met z'n drieen naar het circuit van Assen zouden gaan, werd ons de mogelijkheid

geboden eens kennis te maken met de nieuwe Yamaha R1, het beruchte 2009 model met z'n bijzondere ('verdraaide') krukas.
Deze dinsdag ochtend was erg veel regen gevallen waardoor de ochtend sessie waren komen te vervallen.
In de middag hebben wij twee sessie's gereden.
Eerste indruk is een lekkere machine met korte versnellingen, stuurt lekker en een heel bijzonder, kenmerkend geluid.

We moesten wel even wennen maar ging daarna al een stuk beter;

De tweede sessie was op een geheel droge baan. Lekker kunnen knallen waardoor we met goed gevoel naar de pizzeria in Assen zijn gegaan.  Hier staan de foto's van deze dag.

 

20 mei 2009, Assen

 Deze circuitdag werd georganiseerd door CRT Holland samen met MOTOR magazine. Het was van ons alle drie de eerste ervaring met CRT. Omdat er die dag geen sportrijdersgroep was moest er gekozen worden tussen Sport GridTime rijden of de ervaren circuit rijders groep. In de ervaren rijdersgroep werd er in redelijk grote groepen gereden (7 man).

's-Middags mochten we vrij rijden en hebben weer wat progressie gemaakt. Dit samen met wederom het lekkere weer een fantastische dag gehad. De foto's laten ook wat verbetering zien.

 

29 april 2009, Zandvoort

 Op deze eerste circuitdag van het jaar waren we met het gehele knutsel team (5 man). De ochtend begon fris maar het werd steeds warmer. In de loop van de dag het gevoel een klein beetje te pakken gekregen. Voldoende huiswerk voor de volgende circuitdag.  Kijk hier voor de foto's van deze dag.

 

 

 

 

 Copyright  knutselracing.nl   Last updated: 21 dec 2013